SAMSARA RESPON
Com alguns de vosaltres ja sabreu, aquest mes de febrer SamSara acaba de fer 21 anys. Durant aquestes dues dècades d’experiència professional, hem pogut detectar que existeixen algunes preguntes que ens repetiu força sovint. És per això que hem decidit iniciar un seguit d’articles amb l’objectiu de donar resposta a les qüestions més recurrents.
ENS ENVIEM O NO ENS ENVIEM FOTOS ABANS DE CONÈIXER-NOS?
A SamSara defensem el punt de vista que, quan proposem una presentació, és millor no intercanviar-vos fotos abans de tenir la primera cita, i molts de vosaltres ens heu preguntat el perquè. Per tal de poder respondre aquesta qüestió, hem de valorar diferents aspectes.
En primer lloc, cal esmentar que en el moment en què veiem una foto d’una persona, de manera més o menys conscient, comencem a crear-nos unes expectatives positives o negatives de l’altre, ja sigui perquè físicament encaixa molt amb el prototipus de parella que cerquem o perquè, d’entrada, no ens acaba d’atreure. Aquestes expectatives prèvies faran que ens presentem amb millor o pitjor predisposició a la primera cita, és a dir, que ens mostrem més o menys receptius i, conseqüentment, que la probabilitat de voler seguir coneixent l’altra persona es vegi en part influenciada per la imatge que ens havíem format a través de la foto.
Això no vol dir que l’atracció física no sigui important, ben al contrari. Sentir-se atret/a per algú és quelcom més que decidir, mitjançant una fotografia, si la persona compleix determinats criteris. A l’atracció es conjuguen molts aspectes que només poden percebre’s quan existeix una interacció directa entre tots dos membres: l’intercanvi de mirades, el to de veu, la forma de caminar i de gesticular, la capacitat per mantenir una conversa fluida cara a cara, … Si descartem teni
r una cita amb algú per la impressió que ens ha proporcionat la seva foto, estarem perdent l’oportunitat de conèixer una persona que, un cop valorats els aspectes esmentats, podria resultar-nos atractiva i interessant. En canvi, si no intercanviem fotos i quedem amb la persona sense haver vist cap imatge, evitarem que es formin aquestes expectatives o prejudicis, de manera que la impressió i les sensacions que ens formarem després de la primera trobada seran molt més directes i reals.
D’altra banda, hem de tenir present que una fotografía és una captura,una imatge estàtica i instantània d’un moment donat, i per tant, la informació que ens pot proporcionar és molt reduïda i fins i tot, esbiaixada. S’ha de considerar què, detalls com l’angle des del qual es va prendre la fotografia, les condicions de llum, l’ús de programes de retoc fotogràfic, la fotogènia intrínseca de cadascú, etc poden provocar que existeixin força diferències entre la foto i la realitat.
Si tenim en compte tots els aspectes que acabem d’esmentar, creiem que és fàcil respondre a la pregunta del perquè recomanem que eviteu enviar-vos fotografies abans d’haver quedat per primer cop.
QUÈ FEM QUAN NO SORGEIX LA “QUÍMICA” DURANT LA PRIMERA CITA
És probable que durant una cita us hàgiu trobat en el cas que el/la vostre acompanyant no us agradi o no noteu que existeixi atracció. Aquesta situació pot resultar bastant incòmoda i és probable que sorgeixin dubtes (què i com li dic, què faig? ).
A continuació us oferim les següents indicacions per saber gestionar un dels moments més tensos en què us podeu trobar quan esteu coneixent una nova persona.
La condicio fonamental i que mai s’ha d’oblidar és que cal respectar en tot moment el/la teu/va acompanyant. Fes ús de l’empatia: pensa en com et sentiries si fossis ell/a i com t’agradaria que actués l’altre.
A l’hora de comunicar-li que no vols anar més enllà amb la relació, intenta expressar-te amb claredat i de fer-ho d’una manera correcta, amb tacte. No generis falses esperances ni deixis entreveure que en un futur la situació pot canviar si ja veus que, d’entrada, no serà així. Posposar la teva decisió només farà que l’altre se senti més ferit i decepcionat.
Pot ser recomanable que li expliquis a l’altra persona el perquè de no voler tenim més cites, ja que rebre un “NO” sense cap mena d’explicació és bastant desconcertant. No cal que entris gaire en detalls, però fer-li saber que no ha estat una qüestió personal, farà que se senti millor. Pots explicar-li que no ha hagut prou química entre tots dos, que voleu coses diferents, que no creus que la relació pugui arribar a progressar i que t’estimes més no iniciar-la per no fer-vos mal, … Sobre tot, fes-ho d’una manera natural: tots dos sou persones madures i amb capacitat de comprendre que no podeu agradar tothom. Trobar parella no és senzill, ja que ha d’existir aquesta “química” de manera mútua. Per tant, és normal que en un moment o altre, o bé tu o bé la persona que estiguis coneixent, no desitgeu anar més enllà.
En canvi, fer ús d’altre tipus d’arguments o d’excuses (“encara penso en la meva exparella”, “no busco una relació estable”) només serviran per fer-te quedar com una persona no gaire coherent i amb les idees poc clares: l’altra persona arribarà a la conclusió que quedar amb tu ha estat una pèrdua de temps i d’esforç, ja que segons aquesta explicació, li has fet creure que no et trobes emocionalment disposat a tenir parella (i conseqüentment, us podíeu haver estalviat tenir aquesta cita).
Per finalitzar, cal tenir present que totes les persones que confieu en SamSara ho feu amb l’objectiu de trobar parella estable i que ho feu dipositant la vostra confiança i il·lusió, no només en la nostra agència, sinó també en les persones que us proposem de conèixer. És per això que la transparència i el respecte envers els altres són dos puntals cabdals que mai poden faltar.
Què us han semblat els nostres consells? Quines qüestions us agradaria que tractéssim en futurs articles? Estarem encantats d’atendre les vostres propostes!
Imatges cortesia de stockimages a través de freedigitalphotos.net