Saps que passa quan et sents atret / a sexualment per algú? Descobreix el secret de la química sexual
No ho pots evitar. T’encanta. T’atrau. I per més que intentis controlar-ho, sents que t’activa de forma inevitable.
Tampoc ho pots evitar. Et repel·la. T’allunya. I per més que intentis canviar aquesta sensació, no hi ha manera.
I és que el desig sexual, no és cec i és sens dubte, un dels conceptes més difícils de definir.
No hi ha regles fixes que indiquin per que desitgem a algú, però el que està clar és que el desig té un fort component mental.
Psicòlegs i sexòlegs coincidim que, a més, també entren en joc un component d’aprenentatge sentimental (susceptible a ser treballat i modificat) i fins i tot factors genètics.
Per què un petó pot ser tan determinant, podent generar ganes de més o apagant la flama que algú ens generava?
Part de la responsabilitat la tenen unes substàncies químiques anomenades feromones. Aquestes viatgen a través de l’olor corporal i del petó, i ens inclinen al benestar i a la trobada amb els altres.
Però les feromones no són les úniques responsables, les hormones també tenen el seu paper.
Te les presentem:
– La Dopamina: és l’hormona del plaer. Es produeix durant les experiències gratificants. Experimentem una sobtada ràfega de dopamina quan ens atreu una persona.
– La Oxitocina: és l’hormona de l’amor i els seus nivells s’incrementen quan ens enamorem.
– La Testosterona: clàssicament vinculada als homes, també es troba en la dona, encara que a nivells més baixos. És l’hormona del desig sexual i s’encarrega, entre altres funcions de generar l’excitació en ambdós sexes.
– La Vasopresina: és l’hormona de la monogàmia, també es descriu com la atenuadora del desig sexual de l’home.
Amb un paper més secundari, però no menys important, apareixen els estrògens i la progesterona.
– Els estrògens: influeixen en la vida sexual, estimulant el desig i les habilitats per a una trobada eròtic. Tot i que són el principal grup d’hormones sexuals femenines, no són hormones exclusives de les dones.
– La progesterona: redueix el desig i, com pot produir malestar anímic, obstaculitza la trobada eròtic.
En mantenir una relació sexual satisfactòria, el nivell d’oxitocina en la dona s’incrementa, i per això, té moltes més possibilitats d’enamorar del seu company.
A l’ejacular durant una trobada sexual, en l’home disminueixen els seus nivells de testosterona, deixa de tenir interès en aquesta parella i busca una altra que incrementi el seu desig.
L’home, per vincular-se emocionalment, necessita mantenir el desig d’una manera consistent durant un temps, i, d’aquesta manera, tornen a entrar en acció la vasopresina i l’oxitocina, donant lloc al desig de mantenir una relació estable i duradora.
En definitiva, no tot és qüestió només de química en el desig sexual, però aquesta pega amb força !!
En el nostre proper post us donarem aquelles claus del llenguatge no verbal en una primera cita … perquè no només ens comuniquem amb les paraules, el nostre cos i gestos poden dir molt més … No us ho perdeu!