Primeres cites i estiu

L’estiu, ja ho vèiem anteriorment, és una època ideal per començar una nova relació de parella.

Tota història té el seu començament, i sovint aquest és una primera cita que va anar bé… i és just aquí on, habitualment, sorgeixen els dubtes.

Les primeres cites a l’estiu

Què fer per una primera cita a l’estiu? On anem? Quines opcions son recomanables si vull fer una bona primera impressió i propiciar una trobada agradable?

La xarxa està plena de suggeriments, la majoria d’ells amb bona intenció però poc encertats.

La primera cita

El més adequat es proposar activitats que no comprometin a estones massa llargues però que permetin allargar una mica més la trobada si està sent interessant; és a dir, sempre és més còmode proposar anar a prendre alguna cosa i després, si la situació dona peu, proposar anar a menjar alguna cosa abans que quedar directament per a un sopar formal.

En primer lloc és important que a l’hora de donar-li voltes a les diferents opcions que se t’acudeixin no oblidis que es tracta de poder conèixer millor a l’altre, i que per tant l’activitat escollida no pot eclipsar o destorbar la conversa: anar al cinema o a un parc d’atraccions, per exemple, no serien bones opcions. Ja que és una primera trobada, per evitar situacions incòmodes.

Hem de tenir sempre present que per tal que la conversa flueixi és de vital importància que l’entorn sigui adequat: que hi hagi comoditat i confort, no faci una calor sufocant, que puguem parlar i sentir bé a l’altre

A l’hora d’escollir el lloc i l’hora tingues aquesta informació sempre present: descarta opcions que sigui en horari de temperatures màximes, com a mínim si no és en un entorn climatitzat, si heu d’estar asseguts busca un lloc agradable, etc.

Recorda també que tot i que hi ha molta varietat d’activitats divertides i interessants a l’estiu, no totes son adequades per a una primera cita.

On no anar en una primera cita

Si és important que hi hagi certa confiaça prèvia, com per exemple per anar a la platja a prendre el sol i banyar-se, o conèixer molt bé les inclinacions de l’altra persona, com per exemple volar en globus o probar gastronomia exòtica, no son opcions recomanables.

Imatge cortesia de Daria Shevtsova a Pexels

Consells per a la primera cita

Si recordes aquestes claus fonamentals que repassarem a continuació, només hauràs de preocupar-te de gaudir de la cita:

  • Que es promogui la conversa i l’activitat escollida no s’emporti tot el protagonisme
  • No forçar la situació, escollir trobades amb una durada adequada i que es puguin alargar si a totes dues persones els hi ve de gust
  • Que l’entorn sigui agradable i estiguem còmodes
  • Que l’activitat sigui adequada per al nivell de confiança i coneixença qie implica una primera cita

Si encara tens dubtes, et deixem quatre exemples de com posar-ho en pràctica:

Prendre algo a…

Prendre un cafè o una copa a un bar tranquil i agradable. Si no coneixes cap local que reunieixi totes les condicions (bonic, còmode, de qualitat) pots consultar hotels, sovint tenen terrasses a l’aire lliure – ja siguin patis o rooftops – amb vistes molt boniques i bon ambient. A Barcelona, por exemple, pots trobar llocs com el Sky Bar del Grand Hotel Central, la terrassa del Hotel Pulitzer o el rooftop del Barceló Raval.

Passejar per…

Fer una passejada. És una opció clàssica, però que sempre és un encert: la clau és cercar un trajecte senzill en una zona bonica, no massa sorollosa, on pugueu estar tranquils. Les passejades per la platja i el passeig marítim són els més habituals, però si penses una mica pots trobar altres opcions més originals i més especials, com per exemple un bon jardí botànic.

Plans en parella…

Una funció de microteatre. No és tan llarg com una funció convencional i per tant no entorpeix els punts bàsics de les primeres cites, però ofereix una experiència diferent i un tema de conversa per trencar el gel. Idees que vagin en la mateixa línia, com per exemple una exposició cultural o una visita guiada que sigui breu, també poden servir.

Música en viu a un entorn privilegiat. La idea no és pas tallar la conversa amb un concert, sinó d’embolicar-la i companyar-la amb música de fons i un ambient agradable, per tant és molt important saber escollir el local o la ocasió. Activitats com les nits musicals al monasteri de Pedralbes (a Barcelona durant tot el mes de juliol) en son un bon exemple.