L’evolució de les agències matrimonials

Samsara | 22 març 2021 | Bloc, Cercar parella, Trobar parella

Durant els anys 60 del segle passat van establir-se a Espanya les primeres agències matrimonials. Mig segle després, les opcions i les motivacions per buscar parella s’han diversificat tant que el sector s’ha hagut de reinventar.

En l’article que t’oferim a continuació t’expliquem com i perquè s’ha produït aquesta evolució.

Els inicis de les agències matrimonials

Com hem dit abans, les primeres agències matrimonials van començar a sorgir a partir de la dècada dels 60. El públic que sol·licitava els seus serveis era principalment de dos tipus:

  • Homes i dones que havien enviudat, d’una banda.
  • Dones i homes que havien arribat solteres a una determinada edat.

Acudien a les agències perquè la seva situació personal dificultava molt trobar parella sense l’ajuda d’una intermediació: si al seu entorn social gairebé tothom estava aparellat, aquesta era pràcticament l’única opció.

La finalitat d’aquestes primeres agències era exactament la que defineix el seu nom: casar-se.

Vint anys més tard, la Llei del Divorci aprovada al 1981, va propiciar que les agències experimentessin una expansió. La població passava a tenir una gran quantitat de persones singles, divorciades i separades, que volien donar-se una nova oportunitat per tornar a tenir una relació seriosa.

Evolució: d’agència matrimonial a agència per trobar parella

Els progressos socials dels últims anys han fet qüestionar el model de parella tradicional, i que el matrimoni, com a meta final d’una relació, hagi perdut força.

Actualment les persones busquen en la parella un company/a, per connectar-hi i compartir un projecte comú, sense la necessitat d’oficiar un casament.

[button link=”https://www.samsara.es/ca/el-metodo/” type=”big” color=”red”] EL MÈTODE SAMSARA PER TROBAR PARELLA[/button]

Existeix molta més flexibilitat de fórmules: des de la convivència fins el LAT (Acrònim de Living Apart Together, concepte que descriu una relació estable però sense viure sota el mateix sostre), des de voler tenir fills o no voler-ne, etc

Aquests canvis han fet que la terminologia hagi canviat i que SamSara, fundada l’any 1995, hagi evolucionat com agència per trobar parella.

Les persones que avui en dia contracten els nostres serveis ho fan des d’unes altres motivacions. Són persones proactives, que saben el que volen, i que no confien únicament en l’atzar com a mitjà per aconseguir-ho.

Confidencialitat i serietat

Són homes i dones que, en temps d’internet i de les xarxes socials, valoren la confidencialitat, la serietat i, sobretot, l’eficiència del servei: no volen perdre el temps coneixent persones indiscriminadament sinó que volen que un equip professional seleccioni els candidats o candidates més afins.

Aquest procés de formar parelles es defineix amb el terme Matchmaking.

A més a més, a SamSara anem un pas més enllà de fer únicament presentacions: oferim el Date Coaching, un acompanyament durant el procés, per part de psicòlegs i coachs, que potenciï les possibilitats d’èxit.

Si vols tenir al teu abast un servei actual i personalitzat que et faciliti trobar parella, truca’ns al 93 362 23 29 i t’informarem sense compromís.