Entrevista a SamSara al programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio

Samsara | 24 febr. 2021 | Bloc, Consells per a dones, Consells per a homes, Mitjans

Fa unes setmanes la fundadora i directora de SamSara, Maria del Carme Banús, va participar al programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio.

No et perdis les preguntes(P) i respostes (R) de l’entrevista realitzada per la periodista Txell Bonet. Et donaran la clau de per què SamSara és la millor manera per trobar parella estable.

Entrevista en “El Suplement” de Catalunya Ràdio de Txell Bonet a Maria del Carme Banús

Txell Bonet i la tecnologia de l’amor

P: Quan va a algun esdeveniment, què contesta quan li pregunten a què es dedica?

R: Contesto que em dedico a l’amor, la gent queda una mica parada però després ja especifico que em dedico a fer parelles estables.

T: Però desperta com un cert misteri…

R: Quan estic en un grup de gent que no em coneix i dic que tinc una agència, em fan moltíssimes preguntes, focalitzen l’atenció en mi, em pregunten quin tipus de persones venen, com ho fem i alguna persona em diu que pensava que això ja no existia

Samsara i les noves tecnologies

P: Com és que encara existeix?

R: Hi ha una vocació molt gran al darrere. Puc parlar no només com a directora de SamSara sinó perquè molts anys vaig ser presidenta d’ANEREMA, una Associació d’Agències Matrimonials arreu de tota Espanya. La meva experiència és que havia moltes persones que tenien una agència com a negoci però jo no he vist l’agència com un negoci: ho he vist com una manera de guanyar-me la vida.

P: Però avui en dia, com comentàvem, hi ha tanta presència de les xarxes socials i tantes apliacions, les persones que venen a la teva agència, en què es diferencien? Per què no posen els seus perfils a les xarxes?

R: Nosaltres tenim bàsicament tres tipus de perfils: tenim la persona professional que quan necessita alguna cosa va al professional, i en aquest cas nosaltres som els professionals per trobar parella

P: Vols dir que el què està acostumat a buscar un bon gestor i un bon advocat, busca una bona matrimoniera?

R: Tenim molts executius que venen directament a nosaltres per això. Venen a buscar una parella, nosaltres els hi fem un filtre de persones (candidates) adequades per a ells, enlloc d’estar a les xarxes i perdre un temps que és molt valuós.

Hi ha moltes persones també, principalment dones, que busquen la confidencialitat, no es volen exposar a les xarxes i després també tindríem un 50% o més de persones que han anat a les xarxes, que estan cansades de no trobar ningú i ens pregunten si aquí tenim persones normals: que es vulguin comprometre en una relació, que siguin el que diuen que són.

I sí, totes les persones que venen aquí són normals: en el sentit que estan en un moment de la seva vida que volen trobar una parella estable i fer un camí comú mb una persona amb qui s’agradin i s’enamorin.

El métode Samsara per trobar parella estable

P: Quantes parelles has fet al llarg d’aquests més de 25 anys de carrera?

R: Més de 6000 parelles. Un 65-70% de les persones que venen a SamSara troben parella. Quan vaig començar vaig dir que volia ser “el camí més curt per trobar parella”, que tothom que venia havia de trobar la seva parella. No ho he aconseguit però sí que tenim un percentatge d’èxit molt alt.

P: Perquè tens persones (consultores) que fan les entrevistes dels clients i clientes però després, qui fa les parelles, ets tu?

R: Sí, nosaltres som cinc persones (psicòlogues i coachs) al despatx.

Bàsicament hi ha dues consultores, la Natàlia i la Judit, que es dediquen pràcticament tot el dia a atendre clients, a informar-los i si volen, fer tot el procés: l’entrevista personalitzada per conèixer totes les àrees de la seva vida, fem també el test de personalitat.

Jo vull conèixer personalment tots els clients i clientes, ja que sóc la persona que decideix qui coneix qui; com diu la frase, “una imatge val més que mil paraules”.

A partir d’aquí, comencem el procés de presentacions, si cal recomanem algun llibre, li recomanem algun exercici, mirem com està aquella persona per trobar parella.

Coaching i asesorament 

P: Feu una mica de coach?

R: Totes les meves col·laboradores són psicòlogues, la Natàlia i jo som coachs. Hi ha una part del servei que és de presentacions i una altra part que és d’assessorament i d’acompanyament.

P: Quin consell doneu, als clients i clientes?

R: La persona que ve a SamSara vol una relació estable, no vol lligar, jo sempre recomano ser el millor d’un mateix. Donem consells també escrits, cada quinze dies anem enviant informació als clients i a les clientes sobre com presentar-se, coses a tenir en compte, etc. Anem assessorant durant tot l’any que dura el contracte.

P: És a dir, tenim tot un any per trobar parella. Un cop trobes que hi ha algú escaient, com ho feu?

R: Nosaltres quan entra una persona nova em poso a revisar el seu perfil i el que faig és presentar la persona més compatible de les que en aquell moment estan actives. Llavors es fa aquesta presentació. Quan la persona ens torna els comentaris de com ha anat, si vol més presentacions, seguim treballant d’aquesta manera.

P: Vols dir, aneu d’un en un, perquè et sembla millor que tenir moltes cartes sobre la taula.

R: Jo crec que el tema no és tenir moltes presentacions sinó tenir bones presentacions. Nosaltres sempre anem a buscar la presentació més bona que té la persona en aquell moment.

[button link=”https://www.samsara.es/ca/el-metodo/” type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] ET CONVIDEM A QUE CONEGUIS EL MÈTODE SAMSARA PER TROBAR PARELLA[/button]

P: I quan has de posar en contacte dues persones, el consell que no s’intercanviin fotografies, que s’esperin a conèixer en directe?

R: Aquest consell va en funció de la nostra experiència: moltes vegades es descarten persones per una fotografia quan una persona és molt més que la foto estàtica (és la manera de parlar, d’expressar-se, tenim una energia que no es pot traspassar amb una fotografia).

Quan algú em diu que ha vist la foto i no vol conèixer l’altre, jo insisteixo i li dic per què crec que és una bona presentació i quan es coneixen, normalment s’agraden molt . Haig de dir que quan aconsello la gent em fa bastant cas.

Vols saber de què més van parlar la Txell i la Maria del Carme? No et perdis la segona part de l’entrevista a la nostra propera publicació.

I si vols comprovar per tu mateix/a com et pot ajudar SamSara a trobar parella estable a Barcelona, truca al 933622329. T’informarem sense compromís!