Claus per iniciar una relació saludable de parella

Samsara | 28 set. 2023 | Bloc, Consells per a dones, Consells per a homes

Quan s’inicia un projecte de parella és important establir una base sòlida sobre la qual es pugui construir la relació. En l’article que proposem a continuació t’expliquem quins elements poden ajudar-te a crear aquests fonaments perquè la teva relació sigui de llarg recorregut.

Potencia una buena comunicación

La comunicació és el requisit indispensable perquè funcioni una relació. Comunicar-se efectivament suposa que pugueu conèixer tot allò que és significatiu un de l’altre. Això inclou poder (i saber) preguntar, respondre, dialogar, negociar, ser capaços d’expressar sentiments, …  

Si la comunicació flueix bidireccionalment sereu capaços d’entendre les necessitats de la parella, de resoldre conflictes quan es presentin i de construir així una relació basada en la transparència i el respecte.

Conserva la identitat i els interessos propis

Recorda que estar en parella no implica renunciar a qui som a títol individual.

Per construir un projecte de dos és fonamental assegurar-vos que les necessitats personals es tenen en compte, es respecten i conflueixen amb els interessos de tots dos. Així mateix, és saludable, a més de l’espai de parella, conservar un espai individual que us permeti mantenir les vostres aficions, amistats, interessos, etc.

Estableix unes expectatives realistes

És fonamental entendre que no existeix la parella ni la relació “perfecta” que pugui complir tots els nostres ideals. Cada persona és única, amb les seves pròpies qualitats i àrees de millora.

Reflexiona sobre els filtres o requisits que t’agradaria veure complerts i fins a quin punt són importants. Alhora, analitza tot allò que tu pots aportar en aquesta relació i si està en equilibri amb les teves demandes.

Dialoga també amb la teva parella sobre les vostres expectatives i metes perquè pugueu valorar si estan ben alineades.

Oblida les relacions passades

Per iniciar una nova relació és crucial haver tancat adequadament les relacions anteriors.

És important saber reinterpretar les experiències anteriors com a oportunitats per créixer i aprendre i no deixar que el passat determini el present. É més constructiu que t’enfoquis a construir una història nova i diferent.

No vagis massa ràpid

Permet que la relació es desenvolupi de manera natural sense establir compromisos o prendre decisions importants massa rampell. Dona-li temps al temps i coneix bé a la teva parella abans de fer passos més seriosos en la relació.

Evita el control

No cometis l’errada de voler controlar cada aspecte de la vida de la teva parella o imposar les teves pròpies opinions i decisions. Com hem dit anteriorment, una relació saludable es basa en la confiança, la comunicació i el respecte mutu.

Esperem que aquests consells et siguin d’utilitat perquè la teva relació de parella sigui un èxit. I si ets single i desitges trobar parella, no dubtis a contactar-nos a [email protected] . T’informarem sense compromís.

SamSara Matchmaking, tres décadas de dedicación al amor

En SamSara Matchmaking siempre nos hemos considerado como algo más que una agencia matrimonial, porque nuestro servicio superaba el que ofrecían las agencias en aquel momento, y en la actualidad superamos claramente a lo que se ofrece en las apps de citas.

Hemos evolucionado al ritmo que lo hacían las parejas, y ahora como agencia de matchmaking brindamos un servicio de intermediación personalizada con la garantía de 28 años de experiencia.

Nuestro método está contrastado con el éxito y con la misma ilusión del principio: ser el camino más corto para encontrar pareja.