5 senyals que indiquen si és el millor moment per trobar la teva parella ideal

SamSara | 19 maig 2021 | Bloc

¿Saps si estàs en el millor moment per trobar parella i per a mantenir una relació estable?

El millor moment per trobar parella

De vegades la relació entre dues persones, a priori, altament compatibles i amb bona sintonia, ensopega amb els esculls més inesperats i fracassa… simplement perquè no era el moment adient.

En ocasions, són els factors externs els que s’interposen; en altres moments, en canvi, som nosaltres mateixos els que posem les dificultats que ens impedeixen tenir èxit en l’història d’amor en qüestió.

Senyals per saber si és el millor moment per trobar parella

Hi ha alguns indicadors als què podem posar atenció per saber si hem arribat a un nivell de maduresa emocional òptim com per trobar la nostra parella ideal i construir junts una bonica història d’amor que s’allargui en el temps.

Són els següents:

Has après a comunicar-te i saps dialogar de veritat 

Has desenvolupat les teves habilitats i quan escoltes ho fas per comprendre, no per respondre. Fas escolta activa i proves de posar-te al lloc de l’altre i entendre’l.

A més a més, quan expresses el teu punt de vista saps fer-ho amb assertivitat: ets clar i concís, ferm. Però també educat; no t’alteres ni proves d’avassallar a ningú.

En definitiva , saps entendre i fer-te entendre.

Saps acceptar les diferències i no tens la pretensió de canviar a ningú

Una part rellevant d’arribar a la maduresa emocional és comprendre que les persones són com són, i no com a nosaltres ens agradaria que fossin.

A la part relativa a la gent propera – amics, família, parella… – és vital recordar que la decisió que prenem de tenir-los a la nostra vida, en el nostre cercle íntim, només ens aportarà pau i felicitat si treballem en la nostra capacitat d’acceptació vertadera i els estimem i accepten no tot i ser com són, sinó precisament per ser com són.

Tens cura de les teves relacions interpersonals

Saps que no es nodreixen únicament de bones intencions i sentiments, de manera que en tens cura i els hi dediques temps de qualitat.

De la mateixa forma què qui té cura d’una planta li proporciona la quantitat de llum i d’aigua que necessita segons el tipus de planta, tu també saps que cada relació és un món que té les seves pròpies característiques i necessitats, i actues en conseqüència.

No tens un concepte idealitzat de l’amor

Ets conscient que les pel·lícules romàntiques i tot allò que representen són ficció, i que l’amor real és senzill però imperfecte, ja que així és com som les persones: perfectament imperfectes. L’amor no és una fita a assolir, sinó un procés en constant moviment.

És necessari tenir present que, de la mateixa manera que hi ha moments molt bonics i feliços, també hi hauran moments més complicats que exigeixin més de nosaltres mateixos.

L’amor és el color i el motor de les nostres vides, però també requereix esforç, voluntat i compromís.

Tens les idees clares

Has dedicat temps a reflexionar i has avançat en el procés d’autoconeixer-te.

Donar aquest espai al creixement personal ens permet madurar i ser capaços d’observar les nostres experiències vitals passades, no per jutjar-les i felicitar-nos o recriminar-nos a nosaltres mateixos, sinó per aprendre d’elles.

En quines coses vaig encertar i en què vaig equivocar-me? Què puc aprendre de cada episodi de la meva vida?

Foto cortesia de Fadi Xd

Tot això és un procés que ens permet arribar a conèixer-nos millor a nosaltres mateixos i veure amb més claredat – o com a mínim plantejar-nos la reflexió – quines són les nostres necessitats personals, el nostre projecte de vida o què busquem en una parella. Aquesta és una informació molt valuosa per dos motius:

  • Allò en què ens enfoquem és allò que atreien
  • Només si sabem, què volem i necessitem serem capaços de seleccionar conscientment com a possibles parelles persones que encaixin amb nosaltres i puguin arribar a ser la nostra parella ideal.

Et proposem que trobis un lloc tranquil i dediquis deu minuts a repassar els cinc punts anteriors amb calma mentre reflexiones. Quants “checks” has fet? Quins aspectes t’agradaria millorar per si de cas demà trobessis l’amor de la teva vida?

Ara que ja saps per on començar, ja pots posar-hi fil a l’agulla. Des de Samsara farem tot el que estigui a la nostra mà per presentar-te a la teva parella ideal, tu només has d’estar a punt!