Viure el Nadal en parella: consells per celebrar amb èxit les festes

Samsara | 14 des. 2016 | Bloc

El Nadal és una de les èpoques de l’any més màgiques i especials per gaudir amb la parella, amb la família i amb els amics més propers. Tradicionalment, són unes dates que afavoreixen la celebració de grans festes i reunions amb els éssers estimats i, a més a més de l’alegria i del goig que suposa gaudir d’aquestes estones compartides,  la preparació i organitzacio d’aquestes trobades poden anar també acompanyades de cert grau de tensió i d’estrès.

Què podem fer per minimitzar aquestes tensions i maldecaps i poder viure unes bones festes en companyia? Tot seguit us facilitem uns consells que us ajudaran a gaudir al màxim de l’època nadalenca.

La planificació: la clau de gran part de l’èxit

És fonamental planificar amb suficient antelació el calendari i les compres d’aquestes dates, ja que així s’evitaran malentesos i errades provocades per les presses de darrera hora.

En primer lloc, cal tenir en compte quins dies lliures teniu tots dos membres de la relació i com voleu distribuir-vos les celebracions durant les dates festives principals. Sobretot si és el primer Nadal que passeu com a parella, és important que parleu, d’entrada, si voleu compartir els dies amb la família de l’altre, si preferiu fer-ho cadascú amb la seva família respectiva o bé si us estimeu més celebrar-los només vosaltres dos en petit comitè.

Heu de tenir present que ha de ser una decisió  consensuada, fruit d’un diàleg on tots dos pugueu expressar clarament les vostres opinions i sensacions. Si algun dels dos (o tots dos) no veieu clar passar la vetllada amb la família de l’altre membre, és millor no forçar la situació i deixar-ho per més endavant. Cal recordar que són unes festes molt intenses i que poden generar moments d’incomoditat si no existeix la confiança suficient entre tots els assistents. En el cas que decidiu passar alguna de les vetllades festives per separat, és important que no li feu saber a les famílies respectives que l’altre membre no hi ha volgut anar. Així evitareu que aquests familiars puguin sentir-se ofesos i, conseqüentment, que facin algun judici negatiu d’ell o d’ella.

D’altra banda, si decidiu aprofitar l’ocasió per ampliar el vincle amb els éssers estimats de la parella, és aconsellable que pugueu fer les presentacions (almenys amb els familiars o amics més propers) abans de les celebracions nadalenques. Així, haureu pogut trencar el gel prèviament i l’atmosfera durant les festes serà més distesa i agradable.

Independentment de les trobades amb la família o amb els amics, no heu de perdre de vista que, com a parella, vosaltres dos constituïu el “nucli familiar” més estret. És per això que cal que us dediqueu un temps per gaudir de vosaltres dos, sense presses i sense les obligacions del voltant. Aquests moments us ajudaran a intensificar la connexió entre vosaltres.

La planificació també l’hem d’aplicar a les compres nadalenques. Establiu un pressupost realista, decidiu com el distribuireu (àpats, decoració, regals, etc.) i aprofiteu per fer les adquisicions aviat. És molt fàcil que, motivats per la voràgine durant els dies immediats a les festes, acabeu gastant més de l’esperat i compreu menjar i objectes innecessaris. Per evitar que això passi, quan sortiu de casa intenteu anar amb una idea i un rumb fix i descarteu (en la mesura que us sigui possible) les hores punta del comerç.

Suggeriments per gaudir de les festes amb la parella

Envieu-vos una felicitació nadalenca. Avui en dia, amb l’ús massiu del correu electrònic i de la missatgeria via mòbil, s’ha perdut el costum d’enviar postals de Nadal. Una manera de sorprendre la parella és preparant-li una felicitació o postal tradicional. Si, a més a més, té alguna empremta personal ( per exemple, l’has dissenyada tu mateix@  i/o el text inclòs és un poema o escrit elaborat per tu) encara serà molt més especial.

Regals sí… però també durant la resta de l’any. És habitual que durant aquestes dates ens capfiquem amb quin serà el millor regal que podem fer i, en canvi, la resta de l’any ens n’oblidem completament. Una bona alternativa als obsequis materials és fer-vos un regal conjunt per compartir (un viatge o un curset de ball, per exemple). I recordeu: sorprendre-us amb petits detalls en dates no assenyalades us ajudarà a mantenir viva la flama de l’amor.

Dos xefs a la cuina. Us heu plantejat que cuinar tots dos junts pot ser una activitat molt divertida i gratificant? Planifiqueu bé els ingredients, calculeu el temps necessari per a la preparació, sigueu realistes amb les vostres possibilitats i… mans a la massa!

Aprofiteu per fer activitats relaxants. Com hem dit anteriorment, és fonamental que us dediqueu temps per a vosaltres dos. Un bany d’escuma ben calent, acompanyat de música suau, pot ser una bona proposta per compensar les baixes temperatures i per descansar de les vetllades familiars.

Redescobriu el Nadal amb ulls de nen. Sovint, a mesura que passen els anys, la intensitat amb què vivim el Nadal va disminuint. Oblideu-vos per uns dies de les preocupacions i deixeu-vos portar per la màgia del Nadal:  visiteu els mercats de Santa Llúcia, passegeu agafats de la mà sota l’enllumenat, prepareu la decoració i el Tió, escriviu la vostra carta als Reis conjuntament, aneu a veure la Cavalcada, …

Esperem que els nostres consells us ajudin a viure unes festes plenes de caliu i de goig acompanyats dels vostres éssers estimats.

L’equip de SamSara us desitgem un Bon Nadal i esperem que l’amor i l’alegria us acompanyin durant cada segon d’aquest Any Nou 2017 que ja tenim a tocar!