Què fa que l’amor duri?

SamSara | 28 febr. 2023 | Bloc, Parelles

Com es mantenen les parelles enamorades després de dècades? És només sort o hi ha accions específques que qualsevol parella pot dur a terme per romandre enamorada? Què fa que l’amor duri en el temps?

Imatge via pexels.com

El Dr. Arthur Aron, professor de Psicologia a la Universitat de Stony Brook, ha dedicat la seva carrera a estudiar com les persones creen i mantenen relacions romàntiques. És conegut per desenvolupar les “36 Preguntes que condueixen a l’amor” i ha descobert a través de la seva investigació que algunes parelles romanen profundament enamorades, fins i tot després de molts anys de matrimoni. Destaquem els seus vuit consells per fer que l’amor perduri:

1. El primer és a través del creixement personal i d’una bona autoestima. A través de la seva investigació ha après que si estàs bé amb tu mateix seràs feliç també en una relació.

2. El segon consell és saber controlar l’estrès. Els esdeveniments estressants, com ara perdre un treball o perdre un fill, poden provocar reaccions negatives a la parella. L’estrès pot interferir en la teva paciència i amb la teva capacitat de pensar amb claredat. Per tant, és important tractar d’interpretar el comportament de l’altre amb empatia i comprensió.

3. De manera similar, és fonamental també saber com resoldre els conflictes en una relació. El conflicte és inevitable, però es pot controlar interpretant els problemes des d’una perspectiva neutral. També és recomanable seguir algunes regles generals com evitar la crítica, l’actitud defensiva, el menyspreu i l’evasiva.

4. Un altre consell és tenir bones habilitats de comunicació. La comunicació és clau! La teva parella i tu necessiteu sentir que us escolteu l’un a l’altre. Això vol dir ser receptiu i comprendre-us mútuament.

5. Tenir bona relació amb els teus amics i familiars és un altre element clau en les relacions duradores. És important que les persones del teu cercle proper acceptin la teva parella perquè la teva relació perduri.

6. Un altre aspecte important és compartir temps junts i emprar aquest temps de forma lúdica: fer activitats que siguin noves i interessants, no només rutinàries, com per exemple fer una sortida amb caiac o una classe de cuina.

7. Fer amistat amb altres parelles també és crucial per a una relació. Les investigacions han demostrat que les parelles que tenen una bona amistat amb una altra parella tenen més probabilitats de seguir enamorades i felices.

8. El consell final és la importància del contacte físic i el sexe. Tenir una vida sexual satisfactòria i contacte físic és crucial per mantenir una relació romàntica. No obstant això, no cal tenir sexe cada dia, sinó que tots dos desitgin tenir sexe i gaudir-ne. En alguns casos, les parelles de més edat s’estimen més gaudir d’un altre tipus de contacte físic, com agafar-se de la mà o abraçar-se. El contacte físic regular és fonamental en una relació.

Aquests són els vuit consells del Dr. Arthur Aron per mantenir relacions romàntiques duradores. En resum, inclouen tenir una bona autoestima, saber controlar l’estrès i els conflictes, desenvolupar bones habilitats de comunicació, fomentar relacions positives amb amics i familiars, gaudir de temps en parella, fer amistat amb altres parelles i mantenir el contacte físic i la intimitat sexual.