Per què estic enamorada de les Constel·lacions Familiars

Per Maria del Carme Banús, Directora i fundadora de SamSara.

T’ha passat alguna vegada que veus una pel·lícula, llegeixes un llibre o escoltes una cançó, i una seqüencia o una frase canvia la teva vida?

A mi em va passar al 1992 llegint un llibre de la Shirley Maclaine, crec que era “Bailando con Luz” deia: He viatjat per tot el món però el viatge més fantàstic que he fet és a dintre meu. Em va arribar tant a fons que va canviar la meva vida.

Tot de sobte vaig sentir una gran necessitat de conèixer-me a mi mateixa i iniciant un camí continuat de teràpies, tallers i formacions que encara no s’ha acabat i que conformen la meva personalitat avui en dia.

Agraeixo molt profundament a la vida el regal de poder fer aquest procés, m’he format en la Gestalt, PNL, Coaching i Constel·lacions Familiars entre les més conegudes. De totes elles la que més m’ha enamorat i que, per tant, he decidit oferir des de ja a tots els clients que es vagin inscrivint com una part més del servei. Per mi son pura màgia!

La técnica de les Constel.lacions Familiars

La tècnica de les Constel·lacions familiars va ser creada per en Bert Hellinger, i li va posar aquest nom de manera simbòlica, ja que amb elles es treballa la interrelació que mantenim amb els integrants de la nostra família i el món.

Perquè la vida flueixi amb harmonia hem de mantenir el que ells anomenen “Els Ordres de l’Amor”.

Què son els Ordres de l’Amor?

Hellinger diu que “l’amor prospera sempre en el marc d’un ordre”. Aquests ordres son els següents:

La Pertinença

Tots els membres del sistema tenen el dret de formar-hi part, tant els vius com el que en el seu moment van traspassar. També tots els que en algun moment hi van pertànyer com ex-parelles, novies, etc. L’exclusió d’algun d’ells o elles provoca un desequilibri en el sistema i el pot trastocar.

La Jerarquia

Ens diu que els que van arribar primer a aquest sistema familiar tenen prioritat sobre els que arriben més tard. Si aquest ordre no es reconegut crea un desequilibri. Pel que fa a l’educació i cura l’ordre s’inverteix i els més grans han de cuidar als més petits.

L’Equilibri entre el donar i el rebre

Hellinger ens diu que el sistema sempre necessita una compensació entre el que es dona i el que es rep.

Aquest equilibri s’ha de mantenir en totes les nostres relacions: amics, parella, germans… el que han arribat abans donen als que arriben més tard i el que arriben més tard reben a les noves persones que es van integrant en el sistema.

Les Constel·lacions es treballem amb l’ajuda del Camp Morfogenètic. La família funciona com un camp de ressonància que ens ajuda a veure com està el nostre client en el moment d’inscriure’s. Tots porten alguna que altra motxilla que, potser acostumats a portar-la a sobre, no notem…

Les Constel·lacions Familiars son un gran aliat a l’hora de “ordenar” el nostre sistema per facilitar aconseguir el objectiu del nostres clients i clientes: Trobar la seva parella!

Samsara està format per un equip de persones i el seu objectiu es conectar persones afins que volen trobar una parella per a tenir una relació estable.