Per què és tan difícil trobar parella després dels 40?

Samsara | 30 oct. 2023 | Bloc, Cercar parella

Trobar la parella adequada no ésfàcil, però a partir dels 40 anys és freqüent que es compliqui encara més. Les experiències passades, la falta de temps degut a responsabilitats personals i els compromisos professionals poden influir negativament en la cerca de parella.

En l’article que et proposem a continuació t’expliquem quines són aquestes dificultats i què pots fer per minimitzar-les.

Motius que dificulten trobar parella més enllà dels 40:

Menor disponibilitat de persones solteres: a mesura que anem fent anys és natural que el nombre de persones singles en el nostre entorn disminueixi. Amics, familiars i companys ja es troben en relacions establertes. Alhora, la disminució d’esdeveniments o la reducció d’activitats socials en comparació amb etapes anteriors de la vida limita encara més les nostres opcions.

Influència de les experiències anteriors: les nostres relacions prèvies tenen un impacte significatiu en la cerca de l’amor, especialment si han estat complexes. És possible que aquestes experiències hagin fet aflorar pors i inseguretats en nosaltres, que ens poden bloquejar a l’inici d’una possible nova relació.

Troba l’Amor Veritable als 40!

Creus que l’amor no té edat? Nosaltres també. A [Nom de l’Agència], entenem que trobar parella als 40 pot ser un viatge emocionant i ple d’esperança.

Estàs preparat per fer el següent pas? Uneix-te a la nostra comunitat i descobreix com podem ajudar-te a trobar aquesta connexió especial que has estat buscant.

Expectatives culturals i pressió social: La societat imposa expectatives relacionades amb l’edat que resulten contraproduents quan es desitja trobar parella. A aquestes expectatives cal afegir estereotips i prejudicis que també venen donats culturalment, en els quals sembla estar “mal vist” no haver trobat a aquesta persona que et complementa passada la trentena.

Falta de temps per responsabilitats personals i professionals: en aquesta etapa de la vida, les responsabilitats personals i professionals normalment són majors i la rutina diària absorbeix una gran part del temps. El treball, els compromisos familiars i les obligacions diàries deixen poc marge per a dedicar-ho a trobar parella. Tot això pot generar la percepció que la cerca de parella requereix un esforç i un temps i que s’opti per deixar de banada aquesta àrea de la nostra vida privada que tant ens acaba important.

Serveis i recursos per facilitar la cerca de parella

Teràpia psicològica

La teràpia psicològica és útil per superar obstacles personals i emocionals que puguin afectar a la cerca de parella i a la gestió de les relacions personals. A través de tècniques psicoterapèutiques i eines d’autoconeixement, es treballa en la superació de ferides emocionals, en l’enfortiment de l’autoconfiança i en la gestió de les emocions relacionades amb la vida afectiva de la persona. Aquesta teràpia contribueix a establir relacions més sanes i duradores.

Agències per trobar parella

Les agències per trobar parella o agències de matchmaking, com SamSara Matchmaking, compten amb professionals que s’encarreguen d’analitzar els perfils dels seus clients i oferir-los la possibilitat de conèixer persones compatibles en base als seus valors, estils de vida i objectius afins.

L’agència SamSara Matchmaking, amb més de 25 anys d’experiència, ofereix un mètode especialitzat per trobar parella basat en 6 passos. Aquest mètode s’inicia amb una entrevista informativa individualitzada per conèixer la persona i per elaborar amb una psicòloga consultora el perfil propi i el de la parella desitjada. Posteriorment, es completa amb una sessió de Date Coaching, destinada a aprofundir en l’àrea afectiva, realitzada per part de la directora i fundadora de SamSara Matchmaking, Maria del Carme Banús. A partir d’aquí, s’inicia el procés de cerca de compatibilitats i selecció de candidats/as afins i es proposa la presentació entre dues persones compatibles. A més, s’ofereix un servei de seguiment i d’assessorament personalitzat per part de l’equip de psicòlogues i coachs, que buscarà optimitzar les possibilitats d’èxit.