El feng shui i la parella

Samsara | 13 oct. 2015 | Bloc

Fa uns dies, SamSara va acollir la conferència: El Feng Shui i la parella a càrrec de Rosa Riubó, consultora professional d’aquest art mil·lenari. L’èxit d’assistència i el gran interès mostrat per tots els participants ens ha motivat a oferir-vos aquesta nova entrada, sobre la temàtica tractada a l’esmentada conferència: com pot ajudar el Feng Shui a l’hora de trobar parella i de millorar les relacions afectives.

Què és el Feng Shui?

És un sistema filòsofic taoista que, mitjançant l’ocupació i distribució de l’espade forma harmònica i conscient, pretèn exercir una influència positiva sobre les persones que habiten aquest espai. Defensa tres principis:

  1. Tot és viu.
  2. Tot està relacionat.
  3. Tot canvia.

Es basa en  l’existència d’una energia envoltant o alè vital, anomenat Chi, que veu modificat el seu flux segons la forma i disposició de l’espai, els canvis temporals i les orientacions. Així doncs, el Feng Shui estudia els moviments d’aquesta energia i com ens afecta, expressada amb colors, formes i elements.

Existeixen tres tipus d’energia: l’energia del cel (ens ve donada), la personal (ens permet transformar l’energia del cel) i la de la terra (de l’entorn).

A través de la pràctica del Feng Shui, adaptem l’entorn per assolir uns determinats canvis personals interns: aquestes modificacions són possibles perquè hi ha una relació entre l’equilibri exterior i l’interior. Per tant, si canviem l’entorn de la manera adequada, podrem millorar i potenciar el nostre interior.

Com pot ajudar el Feng Shui a les relacions afectives?

Les relacions personals són una prova constant que ens porta a manifestar expressions de nosaltres mateixos. En moltes ocasions, a més, ens fan ser conscients de la necessitat de canviar certs aspectes personals.

Tot sovint, però, fer canvis interns pot ser una tasca complexa. En canvi, si partim dels pressupostos del Feng Shui, podem facilitar aquestes modificacions amb l’ajuda de l’entorn més íntim, la  nostra llar.

Casa nostra reflecteix molts aspectes personals: creences, emocions, pensaments, etc. La pràctica del Feng Shui a la nostra llar pot ajudar-nos a manifestar tot allò que desitgem en una relació.

Crea un espai per a l’amor:

Si volem tenir parella, és indispensable crear espai per a l’amor. Fer-ho a nivell extern, ajudarà a que  també es crei a nivell intern. Podem seguir aquests consells:

  1. Endreçar la llar.

L’odre és molt important: quan ens desfem de tot allò que ens limita i que atapeeix la nostra llar, aconseguim que el nostre interior s’expandeixi. És important que llencem o regalem tots aquells objectes que no siguin útils,  i també aquells que ens facin estar lligats a certes emocions o records (fotos de relacions anterior, per exemple). Si vols conservar alguns d’aquests records, no els posis a la vista.

  1. Netejar el teu interior.

Escriu una carta per deixar anar el passat. Alliberar-te de les emocions lligades a una relació anterior t’ajudarà a iniciar una relació futura, alhora que també fomentarà que evitis repetir patrons de conducta i de gestió de les emocions anteriors. Aquesta carta ha de ser dirigida a algú a qui li guardis ressentiment (una exparella), i pot seguir un format com aquest: “Jo, …., et perdono a tu, ….., per …….” . Com a cloenda: “Et perdono i em llibero. Gràcies. T’estimo”. Un cop acabada, no s’envia al destinatari, sinó que s’ha de cremar: amb aquest acte simbòlic, fem net i ens preparem  per a iniciar una nova relació.

  1. Descobrir el teu equilibri i completar-ne les carències.

Ens sentim atrets per aquelles persones que completen les nostres carències personals. Aquesta atracció és una forma de compensar allò que ens manca: desitgem sentir-nos plens i assolir l’equilibri. D’aquesta manera, mitjançant la relació amb les persones que ens “completen”, podem aprendre a desenvolupar la qualitat que ens mancava en un principi i, de forma inversa, ajudar l’altra persona a potenciar les seves carències a partir de les nostres qualitats. Completar carències en parella vol dir fer crèixer la relació; és fonamental que aquest procés vagi a l’uníson i sigui bidireccional.

A nivell de l’entorn proper, podem ajudar-nos a assolir l’equilibri amb la modificació de la nostra llar, a través de la introducció d’aquells elements que puguin “compensar” les mancances personals.

Existeixen 5 elements vitals que, de forma ideal, haurien d’estar en equilibri, i que determinen la nostra forma de ser:

Aigua-Foc-Fusta-Terra-Metall

Aquests elements s’apliquen segons color, forma, material i simbolisme

AIGUA : Sentiment i sensibilitat

-Fonts i recipients amb aigua.

-Peixeres, aquaris, ecosferes.

-Miralls, vidre.

-Colors: negre i blau.

-Hivern.

FUSTA: Creativitat, prototipus de “l’artista”

-Mobles de fusta i accesoris.

–Flors i plantes. Tèxtils i cortines, tapisseria amb dibuixos florals.

-Pintures i fotos de paisatges, jardins i plantes.

-Colors: totes les tonalitats de verd.

-Primavera.

FOC: Passió i iniciativa

-Llums, de tot tipus: elèctriques, solars, espelmes, etc.

–Animals (domèstics i en estat natural). Fotos i quadres d’animals.

-Piràmides, triangles, cons.

-Colors: Vermell i taronja.

-Estiu.

TERRA: Seguretat, ordre, planificació

-Sorra.

-Ceràmica i objectes d’argila.

-Quadres i fotos de deserts.

-Colors: tonalitats de groc, ocre i terrosos.

-Finals d’estiu.

METALL: cerebral, nervis d’acer

-Metalls de tot tipus.

-Roques i pedres. Art i escultures de pedra o metall.

-Formes circulars, ovalades i arquejades.

-Colors: blanc, gris i pastel.

-Tardor.

Com completem les carències?

Fes un llistat de les qualitats que et falten i:

-planteja la inclusió a la teva llar de les formes, colors, materials o símbols de l’element relacionat amb aquesta qualitat. . Si introduïm a la nostra llar canvis en consonància al/s nostre/s element/s “febles”, podem afavorir l’equilibri personal.

-un cop identificades aquestes carències, desenvolupa-les també a nivell interior, per completar el treball realitzat a l’entorn.

El disseny d’una habitació Feng Shui

-Tria un llit amb capçal que el separi de la paret i amb dues tauletes iguals: si estem buscant parella, hem de potenciar el número dos, representatiu de la parella. Així, mira d’incloure dos llumets iguals (per potenciar l’energia a tots dos costats del llit) i si col·loques algun element decoratiu, que sigui també per partida doble.

-Ubica el llit de forma que pugui entrar-s’hi per tots dos cantons.

-No guardis objectes sota el llit, i de ser inevitable, que siguin objectes tous (llençols, tovalloles, etc).

-Posa una catifa als peus.

-Evita la televisió i col·locar miralls que reflecteixin el llit.

-Inclou imatges romàntiques i de pau, i evita posar fotos en les quals apareguis sol/a.

-Prioritza en la decoració els colors pastel, càlids: rosa, beige, salmó. Evita el blau i les imatges d’aigua, ja que poden provocar molts moviments emocionals.

-Localitza l’àrea de l’amor i potencia-la. Aquesta àrea es situa a l’entrar a l’habitació, al fons i a la dreta.

Si esteu interessats en el Fegn Shui i voleu ampliar coneixements i/o contactar amb un professional, us recomanem que consulteu la web de Rosa Riubó: www.riubo.com . Aprofitem l’avinentesa per agraïr-li a la Rosa la seva col·laboració amb SamSara, indispensable per a la realització d’aquest article.