3 eines de visualització per al nou any que t’ajudaran a assolir les teves metes personals

Samsara | 12 gen. 2023 | Bloc

Per què la visualització és una eina poderosa? Visualitzar el teu futur i establir metes, et motiva i ajuda a dirigir el teu enfocament per fer realitat aquesta visió. Això pot ser cert tant pels bons com pels mals resultats, per la qual cosa és important tenir una mentalitat positiva perquè aquests exercicis siguin útils.

Aquestes tècniques òbviament no són miraculoses, simplement són eines que ajuden a visualitzar el canvi i la millora a la teva vida. També són una crida a l’acció, perquè aquests exercicis t’ajuden en adonar-te’n conta de quins passos actius necessites per assolir els teus objectius.

Imatge d’exemple: taulers de visió

1. Taulers de visió:

Un tauler de visió és una eina de manifestació creada a partir d’imatges i paraules que representen les teves metes futures. Pot ser un collage físic o digital que serveixi com a representació visual del que vols aconseguir. Has de col·locar el teu tauler en un lloc on el vegis cada dia perquè recordis constantment cap a on vols anar.

No hi ha regles quan es tracta de crear taulers de visió, ja que només són per inspirar-te diàriament perquè algun dia facis tangibles els teus propòsits. Poden basar-se en sentiments, sensacions, colors, relacions, llocs o coses. Alguns taulers de visió s’enfoquen en una sola idea, mentre que altres s’enfoquen al panorama general de com vols que sigui el teu futur. Per tant, afegeix les imatges i els missatges que t’inspirin i et facin feliç de veure cada dia.

2. La roda de la vida:

Una eina visual creada per Paul J. que t’ajuda a avaluar totes les diferents àrees de la teva vida i adonar-te de quines no estan equilibrades o necessiten més atenció. Es pot també utilitzar per establir propòsits, ajudant-te a identificar àrees específiques en què t’agradaria millorar. Cada àrea, com la teva carrera, relacions, salut, creixement personal i espiritualitat, està representada per un llamp a la roda.

Imatge d’exemple: la roda de la vida

Comença amb una pluja d’idees al voltant de les sis a vuit prioritats de la teva vida. Per exemple, els diversos rols que exerceixes a la vida: marit/esposa, pare/mare, col·lega o amic, o les àrees de la vida que són importants per a tu: carrera, educació, parella, família, salut o plaer. Quan els identifiquis tots, escriu les prioritats al dibuix de la roda de la vida. A continuació, avalua i qualifica en una escala de 0 (baixa) a 10 (alta) la quantitat d’atenció que estàs dedicant actualment a cada àrea. Ara uneix les marques al voltant del cercle. Es veu equilibrada la teva roda? Després, considera el teu nivell ideal a cada àrea de vida. Una vida equilibrada no significa obtenir-ne 5 en tots els sectors, alguns necessiten més atenció que altres, i inevitablement hauràs de fer concessions, ja que el teu temps i energia són limitats. Aleshores la pregunta és, quin seria el nivell ideal d’atenció per a tu a cada àrea de la vida?

Finalment, al llarg de l’any pots avaluar i ajustar la roda per treballar cap a una vida més equilibrada i plena d’acord amb les teves necessitats.

3. El millor jo possible

El millor jo possible és una eina que t’ajuda a veure la vida de manera més positiva i a millorar el teu estat d’ànim. És un exercici d’escriptura on imagines el teu millor jo en un futur potencial quan tot ha anat bé. Tens una parella fantàstica, la teva vida familiar i social és excel·lent, el teu negoci està prosperant, tens prou diners, salut i tot el que necessites.

Per començar, seleccioneu un temps en el futur. Podria ser d’aquí a quinze anys o d’aquí a tres mesos. Després dedica uns minuts a pensar en aquest temps futur. On estaries? Amb qui estaries? Més tard, pren-te un moment per visualitzar aquesta vida perfecta. El punt no és visualitzar una fantasia, sinó el millor futur assolible. Escriu al voltant de deu minuts una descripció de com seria aquesta vida. No ha de ser perfecta, pots fer una descripció molt detallada o vaga, només escriu el que passi pel cap sense pensar gaire.

Amb aquests tres exercicis de visualització al cap, tria el que millor s’adapti a les teves necessitats i a la teva personalitat. L’objectiu d’aquestes eines és ajudar a enfocar-te en allò que vols aconseguir i començar a fer els passos perquè aquest futur sigui més clar. Després d’un temps, començaràs a notar que estàs atraient coses millors a la teva vida en mirar el futur de manera més positiva.