Descobreix quines són les millors preguntes per conèixer bé la teva parella i consolidar la vostra relació


Conèixer millor la teva parella és fonamental per enfortir la connexió emocional en la relació. En aquest article, et presentem una selecció de preguntes que abasten des d’aspectes bàsics fins a temes més íntims. Descobreix com aquestes preguntes poden ajudar-te a comprendre millor a la teva parella i a aprofundir en la vostra relació. No te les perdis!

Preguntes bàsiques per conèixer millor la teva parella

Preguntes sobre la infantesa i la família

Descobrir més sobre la infància i les experiències familiars de la teva parella pot brindar-te una visió més profunda de qui és realment. Pregunta sobre els seus records favorits , com va ser la seva relació amb els seus pares i germans i quines lliçons valuoses va aprendre de la seva família.

Els valors i ensenyaments que els nostres pares ens transmeten tenen un impacte significatiu en la nostra manera de ser. Parleu sobre les lliçons més importants que heu après d’ells i de com aquests valors es reflecteixen en la vostra vida diària.

Moments vitals difícils i com els heu superat

Explorar els moments complicats que heu travessat i com els heu resolt pot ajudar-vos a posar en valor la vostra fortalesa i resiliència. Anima-ho a compartir experiències difícils i converseu sobre com aquests moments han influït en el seu creixement personal.

Anècdotes divertides


Riure junts és una excel·lent manera d’enfortir la connexió. Compartir les vostres anècdotes més divertides us ajudarà a crear un espai de confiança i complicitat.

Aspectes positius de la relació

Conversar sobre quins aspectes valoreu l’un de l’altre en el context de la relació us pot ajudar a treballar a enfortir-los.

Trets de personalitat que no li agraden a la teva parella

Descobrir quins trets de personalitat poden resultar-li incòmodes és fonamental per a comprendre com podeu interactuar millor. Demana-li que et parli sobre aquelles característiques o comportaments que no li agraden i demostra-li que estàs disposat a treballar en ells.

Plans de desenvolupament professional


Conèixer els somnis i metes professionals de la teva parella us permetrà donar-vos suport mútuament en el creixement i desenvolupament de les vostres carreres. Descobreix quin és el seu objectiu laboral, quins passos està donant per aconseguir-lo i com pots ser part del seu camí cap a l’èxit.

Preguntes íntimes per aprofundir en la relació

Explorar la intimitat en una relació és fonamental per enfortir el vincle i comprendre les necessitats de la teva parella. En aquesta secció, abordarem diverses temàtiques íntimes que poden promoure la connexió emocional.

Quin es el somni més gran que tens a la vida i que no has compartit amb ningú? Què és el que et fa més por perdre?


Totes dues preguntes busquen conèixer les aspiracions més profundes de la teva parella, els seus valors i les seves pors. Tot això pot ajudar-te a entendre les seves motivacions, desitjos i limitacions més íntimes.

Quin ha estat el moment més feliç de la teva vida fins ara? Hi ha quelcom del teu passat que canviaries?

Aquests interrogants poden obrir-te una finestra al passat de la teva parella, conèixer què el fa sentir feliç i quines experiències i presa de decisions han modelat la seva manera de ser.

Què és el més difícil que has hagut de perdonar a algú? Ho vas aconseguir?

Aquesta pregunta pot donar informació sobre com la teva parella gestiona la resolució de conflictes i la seva facilitat (o no) a l’hora de perdonar.

Què significa per a tu estimar a algú profundament?


Aquest interrogant pot aportar-te una visió sobre com la teva parella conceptualitza i experimenta l’amor, i comprovar que tots dos esteu en la mateixa sintonia.

Hi ha quelcom que et preocupi de la nostra relación que encara no m’ho hagis fet saber?

Aquest qüestionament permet obrir l’espai per parlar de possibles preocupacions o inseguretats en la relació.

Aquestes preguntes poden servir com a eines per fomentar la complicitat i la confiança en la relació. Tot i això, és fonamental recordar que han de plantejar-se amb tacte i respecte i que sempre s’ha d’estar preparat per escoltar i validar els sentiments de la parella.

Preguntes atrevides per conèixer la confiança i els límits

Infidelitat i lliçons apreses de relacions passades

Compartir experiències passades d’infidelitat i les lliçons apreses poden ser un exercici de confiança i honestedat. Plantejar preguntes com “Has experimentat la infidelitat en relacions anteriors? Què vas aprendre d’aquesta experiència?” pot ajudar a entendre millor les expectatives i la visió de la teva parella sobre la fidelitat en la vostra relació actual.

Definició d’un bon amant i gest de seducció


Explorar les preferències de la teva parella sobre la intimitat i la satisfacció sexual és important per enfortir la connexió emocional. Preguntes com “Què consideres que fa a algú un bon amant?” permeten conèixer millor les necessitats i desitjos de cadascú en l’àmbit sexual i emocional. A més, pots indagar sobre quins són els gestos seductors per a tots dos: “Hi ha algun gest en particular que et faci sentir desitjat/da i estimat/da?” o “Com t’agrada que expressi el meu desig per tu?”.

Gestió de la gelosia

La gelosia és un tema sensible en les relacions de parella. Per abordar-la de manera constructiva, pots preguntar a la teva parella sobre les seves experiències passades amb la gelosia i com se sent sobre aquest tema.

Reflexions sobre la satisfacció sexual i límits en la intimitat

La comunicació oberta i sense prejudicis sobre la satisfacció sexual contribueix a enfortir la intimitat en la relació. Preguntes com “En quins aspectes et sents satisfet/a en la nostra vida sexual i què t’agradaria millorar?” o “Tens alguna fantasia que t’agradaria que exploréssim junts/as?” poden obrir un espai de diàleg per expressar els vostres desitjos.

És important també preguntar sobre els límits: “Quins són els teus límits en la intimitat?” o “Què t’agradaria explorar en la nostra relació sexual?” per a mantenir en tot moment el respecte entre tots dos membres de la parella.

SamSara Matchmaking, tres dècades de dedicació a l’amor

A SamSara Matchmaking sempre ens hem considerat com quelcom més que una agència matrimonial, perquè el nostre servei superava el que oferien les agències en aquell moment, i en l’actualitat superem clarament al que s’ofereix en les apps de cites.

Hem evolucionat al ritme que ho feien les parelles, i ara com a agència de matchmaking brindem un servei d’intermediació personalitzada amb la garantia de 28 anys d’experiència.

El nostre mètode està contrastat amb l’èxit i amb la mateixa il·lusió del principi: ser el camí més curt per trobar parella.