Atreure l’amor de veritat amb els 7 passos de Deepak Chopra

SamSara | 11 abr. 2021 | Bloc, Consells per a dones, Consells per a homes

A la nova entrada del bloc de SamSara et parlem de Deepak Chopra, un dels pioners de la medicina integrativa i del canvi personal, amb reconeixement a escala mundial.

Chopra desenvolupa una tasca important com escriptor (amb més de 80 llibres publicats) i com conferenciant, on defensa la medicina ayurvèdica amb conceptes de física quàntica.

Els set passos per atreure l’amor de veritat

Un dels seus camps d’estudi més reconeguts ha estat la recerca de l’amor de veritat. L’autor proposa set passos que et prepararan per viure l’amor de manera sincera i incondicional. Tot seguit et parlem d’ells i de com pots assolir-los.

L’amor que experimentes a la realitat és el reflex de l’amor que experimentes cap a tu mateix/a.

Suggereix que et preguntis “Si prenc aquesta decisió, m’estic estimant a mi mateix/a?”.

La resposta es relaciona amb el nivell d’amor que tens cap a tu. Si no t’estimes com ets, apropes persones que t’obligaran a descobrir el teu ésser i et forçarà a fer que t’estimis més. En canvi, si no deixes a l’altra persona ser qui és, s’està posant de manifest una necessitat d’aprovació de tu mateix/a.

Per això, és fonamental descobrir els problemes d’autoestima abans d’involucrar-te en relacions que busquin només “omplir forats”. Has de comprendre que l”amor sempre provocarà una cerca interior.

Totes les relacions que has tingut a la vida són les que has necessitat fins ara.

Per a Chopra, la persona amb qui estàs a cada moment és sempre la correcta.

El que ha passat fins ara i on et trobes, té un propòsit. Si vols descobrir aquest propòsit, cal que siguis conscient de la importància del moment present.

L’autor proposa que trobar “l’ànima bessona” és inevitable, i que d’una o una altra forma, mai se separen. Diu: “És una ànima que ressona en la mateixa freqüència que tu, que es mou cap al mateix nivell de consciència”.

No has de buscar la persona perfecta, sinó convertir-te en la persona perfecta.

Si no trobes la persona perfecta és perquè no t’has convertit en ella.

Moltes vegades demanem unes qualitats que no hem assolit nosaltres mateixos. De la mateixa manera, els defectes que no acceptem dels altres són els que no hem arribat a reconèixer en nosaltres.

Si no t’agrada el que veus a les relacions, aprofita-ho com un senyal per canviar quelcom de tu. Pensa que una persona insegura atreu algú igual o més insegur. Trobem el que som, no el que busquem.

Pot ajudar-te escriure en un paper les qualitats que admires de l’altra persona i repetir “jo també tindré això en mi”.

Sempre pots reescriure la teva història.

Si et repeteixes constantment que és difícil trobar o mantenir l’amor, encara ho faràs més difícil. Tot allò que et dius a tu mateix/a, funcionarà subconscientment. Pensa que la teva història depèn de tu.

Per això és important tenir present també els condicionants socials i familiars que et poden afectar i que de vegades et poden fer sentir “poc digne” de merèixer amor. Acceptar l’amor implica acceptar que t’estimes a tu mateix/a.

Chopra proposa repetir mantres de com t’estimes: “m’estimo i desitjo això per a mi” i de tot allò que faràs per a tu: “estic disposat/da a estimar sense por a perdre de nou”. Això t’ajudarà a canviar la teva història: no ets allò que t’ha passat, sinó allò que decideixes ser.

[button link=”https://www.samsara.es/ca/” type=”big” color=”red”] Vols trobar una relació de parella seria i estable?[/button]

L’autoconeixement és el camí de l’amor.

L’amor no és una opció, és una conseqüència d’esbrinar qui ets. Com més lluny et trobis del teu camí d’autodescobriment, més lluny estaràs de l’amor de veritat.

En canvi, com més feliç et sentis amb tu, les relacions seran millors i més duradores. Pensa, però, que tenir insatisfaccions puntuals, no vol dir que no trobis l’amor: aquestes insatisfaccions et poden ajudar a millorar i trobar el camí de veritat.

L’amor condueix cap a l’esperit i la consciència universal.

L’amor és una connexió espiritual. Això vol dir que les parelles s’han “d’alimentar” espiritualment, no només materialment.

Si aquesta part no es cuida, poden acabar separant-se. L’amor és una força guaridora, que ajuda a desbloquejar tot allò que fa emmalaltir el cos i la ment.

Perquè funcioni, i sigui amor de veritat, és important que existeixi una retroalimentació espiritual: “estar amb aquesta persona em fa sentir millor i jo la faig sentir millor a ella”.

Creure en l’amor com una força.

L’amor és sinònim de fe.

Si tens poca fe o és dèbil, deixaràs escapar l’amor o no seràs capaç de reconèixer-lo. Per atreure l’amor has de creure en la força espiritual de l’amor. Si practiques l’amor activament (estimes els altres, creus en l’amor), atrauràs l’amor i el mantindràs a la teva vida.

Per finalitzar, és important tenir present el lema que l’autor defensa: “l’amor no necessita una raó, perquè parla des de la saviesa irracional del cor” .

Coneixies les propostes de Deepak Chopra? Les havies posades en pràctica abans? Si no és així, esperem que et resultin útils i et facilitin trobar el camí cap a la teva parella adequada.

Si estás cansat de les xarxes socials per trobar parella i vols conéxier la persona adecuada per a tenir una relació estable, et convidem a que coneixis el que el mètode Samara per trobar parella pot fer per tu i et posis en contacte amb nosaltres.

Foto de Gary Barnes en Pexels