ARA VE NADAL: COM GAUDIR DE LES FESTES NADALENQUES

Samsara | 16 des. 2015 | Bloc

S’apropen unes dates molt especials per a la majoria de nosaltres: Nadal i Cap d’Any. Més enllà de les compres i dels regals, aquests dies esdevenen una època d’àpats especials i de celebracions que propicien l’organització de trobades familiars més o menys nombroses. Tot i l’esperit festiu, sovint les dates nadalenques representen una prova de foc per a molts de nosaltres: on i amb qui compartir cada vetllada, la tria adequada dels regals, així com la distribució del pressupost destinat a les festes, poden ser font de més d’un maldecap.

En el cas de les relacions de parella, totes aquestes tensions, si no es gestionen bé, podrien generar un desgast important que posaria en perill el futur de la relació. Les estadístiques així ho confirmen, i assenyalen l’existència de dos moments clau pel que fa a l’increment del nombre de divorcis i de separacions: tot just després de l’estiu i al finalitzar les festes nadalenques.

És per això que volem proposar-vos una petita guia per a gaudir del Nadal en companyia.

Regals: l’encert segur

Personal i intransferible: aprofiteu cada ocasió per a demostrar els vostres sentiments a la vostra parella o als vostres éssers estimats. Acompanyeu els obsequis amb una petita nota o una targeta amb unes paraules afectuoses i/o romàntiques. Això farà que qualsevol regal esdevingui únic i insubstituible.

Si us quedeu totalment en blanc sobre què regalar, és millor que opteu per preguntar-li directament a la persona a qui va destinat l’obsequi: el factor sorpresa no és sempre un bon company. Una forma diferent de fer-ho, i que pot ajudar-vos a donar-li un punt de màgia a les festes, és proposar-vos d’escriure una “carta als Reis” i intercanviar-la amb els vostres amics, familiars o amb la vostra parella.

Aposteu pels regals compartits. Reserveu una línia (o més d’una) a la vostra carta als Reis on poder afegir regals per gaudir en companyia: un viatge, un sofà ben còmode, entrades per a algun espectacle, etc. Tant si és per compartir amb la parella, amb els fills o amb algun amic o amiga, el Nadal és una ocasió perfecta per a passar temps de qualitat amb aquelles persones que us importen.

Si aquest any us heu quedat sense idees sobre què regalar, no permeteu que us torni a passar el mateix l’any vinent: des de gener, prepareu un llistat i aneu anotant totes les idees que us vagin sorgint durant els 12 mesos següents.

Aneu amb prou temps a comprar els regals. Si feu les compres al darrer moment, correu el risc de no trobar allò que busqueu i podeu acabar emportant-vos a casa una alternativa menys satisfactòria. Eviteu també anar a comprar si heu tingut un mal dia o esteu massa cansats: l’estat anímic pot influir molt en la tria d’una opció més o menys encertada.

Què fem amb la família?

Si heu iniciat una relació de parella fa poc, és probable que l’època nadalenca coincideixi amb la presentació de cada membre de la parella i la família política respectiva. En la mesura que sigui possible, seria interessant avançar aquesta presentació, és a dir, proposar una primera trobada distesa i més breu, per tal de “trencar el gel” abans de les vetllades festives. Això ajudarà a sentir-vos més còmodes i relaxats i, conseqüentment, a gaudir més de les celebracions familiars.

Planifiqueu amb suficient antelació com distribuireu el temps durant el Nadal: quins dies passareu en companyia de la família i quins us els reservareu per a passar amb la parella o amb els amics. És important tenir en compte que, en cas de tenir parella, aquesta constitueix un nucli familiar propi i és indispensable que us dediqueu un temps durant les dates presents. Aquests moments d’intimitat us ajudaran a compensar l’estrès que sovint ens acompanya durant les festes nadalenques.

Aviseu amb prou temps els vostres familiars de quina és la vostra disponibilitat per a què puguin organitzar-se. Així evitareu malentesos i tensions innecessàries. Moltes vegades ens sentim culpables d’haver de rebutjar l’assistència a un compromís i tendim a comunicar-ho a l’últim moment per estalviar conflictes. Cal tenir en compte que com més tard els ho feu saber, el conflicte serà més intens, ja que ho poden haver donat per fet i fins i tot planificat la vetllada amb vosaltres inclosos.

Si ja sabeu que existeixen tensions amb alguna part de la família, no allargueu massa l’estona que passeu amb ells. Planifiqueu també com actuareu i reaccionareu en cas que es presenti una situació incòmoda. Penseu que els problemes que s’han arrossegat durant tot l’any no es dissoldran sols, màgicament, durant el Nadal. Un bon propòsit de cara al proper any podria ser intentar solucionar els conflictes familiars existents.

Plans atípics. Si l’opció de celebrar les festes en grans reunions familiars no us atrau, no descarteu l’opció de gaudir-les en petit comitè. Tot i que tradicionalment són unes dates que es viuen en família, prioritzeu allò que us ve més de gust a vosaltres: planejar una escapada romàntica amb la parella o un viatge divertit amb els amics pot ser la millor forma d’acabar o de començar l’any.

Esperem que pogueu posar en pràctica els nostres consells i que us ajudin a gaudir d’aquestes dates tan especials. Recordeu que el millor regal de Nadal és poder compartir durant tot l’any la millor de les companyies: la dels vostres éssers estimats. Deixeu que el caliu i la tendresa de les festes continuin vives en les vostres relacions personals tot l’any.

L’equip de SamSara us desitgem un Bon Nadal, Feliç Any Nou i que l’amor us il·lumini durant tots i cadascun dels dies d’aquest 2016 que és a punt de començar!