El nuevo arte de enamorar: un llibre del prestigiós psicòleg Antoni Bolinches

Samsara | 07 gen. 2019 | Bloc

Antoni Bolinches ens presenta el seu nou llibre “El nuevo arte de enamorar”, en el que afirma que “mentre que la majoria dels homes segueixen buscant dones que ja no existeixen, gairebé totes les dones aspiren a trobar homes que encara no existeixen”.

Antoni Bolinches és Psicòleg Clínic, Sexòleg i Terapeuta de Parella, membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i un reconegut escriptor i pensador humanista, creador de “La Teràpia Vital” i autor d’exitosos llibres de psicologia i d’autoajuda.

Segons l’autor, per a la majoria dels homes la cerca de la dona que tenen en les seves ments ha quedat desfasada i caldrà  que aprenguin a realitzar una cerca más d’acord amb la realitat de la dona actual. En canvi, les dones hauran d’adonar-se de la dificultat a l’hora de trobar l’home idealitzat, que encara no s’ha posat al dia.

Aquesta contraposició evident entre les diferents expectatives de cada sexe produeix l’actual clima de desorientació masculina i el desencisament femení.

El model de relació clàssic d’home-dominant i dona-dominada és en clara regressió, però l’alternativa d’un projecte més actual, més simètric i igualitari encara no està ni definit ni estructurat, ja que l’educació no ha pogut apartar el vell model de la mentalitat en la que ens movem; tot i que cal reconèixer que en els darrers anys s’ha produit una línia de pensament més progressista que està ajudant a cambiar lentament els models de pensament social.

Antoni Bolinches insisteix en el seu llibre en què “tots hem d’implicar-nos en la cerca d’aquest nou model de relació entre homes i dones, que s’ha de fonamentar en donar valor a allò complementari, al respecte mutu a la diferència i al desig de compartir”.

L’objectiu principal del seu llibre és revisar conductes molt instaurandes a la nostra societat amb la finalitat d’ajudar a què els homes actuals trobin un nou model de relacions sentimentals que estiguin en sintonia amb les necessitats i expectatives de les d’hones d’avui, que desitgen viure sense subordinacions ni servituds les seves relacions amoroses amb els homes.

Bolinches afirma que “en un futur les relacions dona-home o seran simètriques o no seran”. S’acaba el temps de les imposicions i comença el de les negociacions. Desapareix el predomini masculí, però sense que això suposi necessàriament que s’hagi d’imposar el femení, ja que l’ideal ha de ser un  proyecte on existeixi la coordinació afectiva i el pacte emocional per totes dues parte.

Per contribuir-hi és necessari que els homes siguin capaços d’entendre que per enamorar les dones d’avui ja no poden amparar-se en els privilegis d’ahir.

Bolinches, al seu llibre, ens condueix de la seducció a l’enamorament i de l’enamorament a l’amor, i ens explica que aquest és un procés clau per a la felicitat de qualsevol persona. A través de les seves pàgines va descobrint les diverses dinàmiques en l’art d’enamorar que el porten a la conclusió que per establir relacions de parella enriquidores “és millor corregir-se per assolir-les que lamentar-se per no tenir-les”.

El llibre està publicat a Amat Editorial.